Onze brillencollectie
Zo leuk om een volledige brillencollectie zelf samen te mogen stellen. We hebben daarom ook gekozen om samen te werken met merken die ons echt aanspreken. Niet alleen qua kwaliteit, wat wij erg belangrijk vinden, maar ook qua uiterlijk. Zo hebben we sprekende, kleurrijke monturen en de lichtste titanium monturen voor zowel brede als smalle gezichten. Iedereen is namelijk anders en heeft een andere smaak. Wij gaan daarom graag samen met u op zoek naar de perfecte bril. Benieuwd naar de huidige collectie? Kom gerust een keer langs in Ravenstein om vrijblijvend brillen te passen en eerlijk advies te krijgen.
Onze rolstoelvriendelijke oogmeetruimte
Naast alle nieuwe apparatuur die we hebben gekocht, hebben we echt bewuste keuzes gemaakt op het gebied van onze meetapparatuur. Onze meetstoel is bijvoorbeeld rolstoelvriendelijk. We kunnen de meetstoel loskoppelen van de meetunit en een rolstoel op deze plek plaatsen. Hierdoor kunnen we ook bij onze rolstoel gebonden klanten alle oogtesten uitvoeren die nodig zijn voor een passend advies. Denk hierbij aan oogmetingen, een contactlens controle, een voorste oogkameronderzoek of een spleetlamponderzoek.
Met de nieuwste apparatuur kunnen we daarnaast uitgebreidere oogmetingen en oogonderzoeken doen. Wat veel mensen niet weten, is dat de ogen meerdere klachten kunnen hebben die een bril niet oplossen. Daarvoor gebruiken wij de Visionix. Hiermee doen wij een onderzoek waarbij we niet alleen de verwachte brilsterkte opmeten maar ook de voorste oogkamer bekijken. Voorkomen is beter dan genezen.
Wilt u graag een oogmeting? Wij plannen een uur voor u in. Dit om alle tijd te nemen en de meting af te stemmen op uw wensen, zicht en gezondheid. Al deze dingen zijn namelijk van belang om de ogen goed te kunnen testen. Pas daarna geven wij u een persoonlijk advies. Dit kan dus ook een ‘nee’ zijn voor een bril of contactlenzen of een verwijzing naar een oogarts. Uw scherpe zicht is voor ons van belang!
Voorste oogkameronderzoek
Wat houdt een voorste oogkameronderzoek eigenlijk in?
Wij kijken dan naar uw hoornvlies, pupil, iris en de lens. Daartussen bevindt zich de voorste oogkamer. Dit geheel kunnen we onderzoeken. We kijken dan of hier bijzonderheden van toepassing zijn.
De oogdruk speelt hierbij ook een rol. We meten de druk in de oogbol en de dikte van uw hoornvlies. Mochten we hierover vragen of twijfels hebben dan staan we in direct contact met de oogartsen.
Bril laten afstellen
Naast dat een bril mooi moet staan, is het natuurlijk ook erg belangrijk dat het goed zit. Daarom zorgen wij met het juiste gereedschap dat uw bril perfect aansluit op uw gezicht. Hiervoor mag u daarom altijd vrijblijvend terugkomen, maar weet dat dit bij het passen van een bril nog niet is gebeurd.
Leesbril nodig?
Als we ouder worden dan 40 jaar, gaat ons spiertje in ons oog achteruit. Deze spier zorgt ervoor dat uw oog kan inzoomen. Voordat de 40 is bereikt, kan deze spier ongeveer +3.00 dioptrie (sterkte) maken. Daarna gaat deze spier steeds achteruit. U zoomfunctie verdwijnt dan en u zult baat hebben bij een leesbril. Helaas is het lichaam zo gebouwd dat dit bij iedereen gebeurd.
Voor de rekenaars onder ons geef ik graag nog een extra voorbeeld: Ogen die goed zien voor ver weg (zie middelste oog afbeelding hierboven), hebben een waarde uitgedrukt in 60. Mijn leeftijd is 50 en mijn spier in mijn oog kan echter geen +3.00 meer maken, maar nog maar +1,00. Om goed te kunnen lezen, heb ik dan een leesbril nodig van +2.00.
Wil je graag meer weten over de theorie achter de sterkte van verschillende brillen? Kom dan een keer naar de winkel en wij vertellen u graag meer!
Hoezo heb ik een bril nodig?
Om goed te kunnen zien, moet het voorwerp dat u ziet op uw netvlies komen. Het kan zijn dat het brandpunt achter of voor het netvlies komt. Hierdoor ziet u voorwerpen niet meer scherp. Door een bril te dragen, zorgt het glas dat uw beeld weer op het netvlies komt.
Wat veel mensen denken, is dat als je een bril draagt voor ver weg dit altijd een min-bril is. Echter is dit niet het geval. De klacht van iemand met in min-bril is wel dat hij ver weg slecht ziet. De klacht van iemand met een plus-bril is dat hij dichtbij slecht ziet. Voor beide klachten is de oplossing vaak een verte-bril. Let op, want dit geldt alleen voor mensen onder 40 jaar. Als we ouder worden dan 40 jaar, krijgen we andere klachten. Lees daarvoor het stukje ‘Leesbril nodig?’.
Voor de rekenaars onder ons geef ik graag nog een extra voorbeeld: Ogen die goed zien voor ver weg (zie middelste oog), hebben een waarde uitgedrukt in 60. Stel zijn ogen zijn geen 60, maar 62, dan heeft de klant een min-bril nodig. Stel zijn ogen zijn geen 60, maar 58, dan heeft de klant een plus-bril nodig.